събота, 5 май 2012 г.

НАСОЧЕНОСТ НА УЧЕБНИЯ ПРОЦЕС


Бакалавърската програма по Социология (Социология на правото, икономиката и иновациите) отговаря както на течащите трансформации в социалните науки, така и на променящите се политически, икономически и социални условия в страната.
От една страна, това се състои в преоткриването на ключовата експертна роля на социалните науки в съвременните общества, основани на знанието, както и утвърдилата се в Европа и Северна Америка силна тенденция към интер- и мулти-дисциплинарност и отваряне на социологията към дисциплини като икономика, право, журналистика и др.
От друга страна, изследванията показват, че „професионални ниши” за социолози съществуват днес – и у нас, и в чужбина. Но само доколкото обучението не е откъснато от потребностите на конкретната професионална област и пазар и предлага конкретни компетенции и умения, които са разпознаваеми сред потребителите на социологически труд (т.е. работодателите) като полезни и необходими. Програмата залага именно на тази връзка между образование и реализация.     

Няма коментари:

Публикуване на коментар